Auvergne, het land van meren en vulkanen

In het hart van Frankrijk vindt u de Auvergne, het land van meren en vulkanen. Wie kent er niet de Puy de Dôme, de bekendste vulkaan van Frankrijk. Deze vulkaan is weliswaar uitgedoofd, maar de natuur in het gebied is des te levendiger. Uitbundig eigenlijk, want nergens vindt u zulke uitgestrekte natuurparken, zoveel flora en fauna als in de Auvergne.

Via smalle slingerweggetjes zijn zelfs de diepste dalen en de hoogste hellingen bereikbaar. Overal in de Auvergne zie je prachtige, bezienswaardige kastelen en kerken. Ten westen van Clermont-Ferrand liggen 112 uitgedoofde vulkanen. Van deze vulkanen, zogenaamde Puys, is de oorspronkelijke kegelvorm bewaard gebleven. De Puy-de-Dome is met zijn 1465 meter de hoogste vulkaanberg en u kunt vanaf hier het spectaculaire landschap van Mont Dore overzien.

Bergtoppen zoals de Puy Sancy en de Puy Mary garanderen bij helder weer een uitzicht over het hele centraal massief. Er zijn een aantal prachtige wandelroutes en ook voor de fietsliefhebbers zijn er volop mogelijkheden.

De Auvergne heeft u veel te bieden en kenmerkt zich als een gebied waar het massatoerisme nog niet veel vat op heeft. Zomers is het lekker warm in de Auvergne. In de herfst is het met zo’n 19 graden nog bijzonder aangenaam. In de winter is het een sneeuwrijke omgeving en daardoor uitermate geschikt voor wintersporters. Er zijn diverse pistes en kabelbanen in bijvoorbeeld Le Mont-Dore, Besse en Superbesse.

Meer informatie

Wij hebben een aantal websites gevonden waar u meer informatie over de streek kunt vinden: